004 – Gygra Stout

Gygra Winter Ale Stout er en kraftig ale med kompleks smak.
Et mørkt og fyldig øl. Gir god varme på kalde vinterdager.
Nytes ved 10-13° Mudder kan forekomme.

23.12.17
Det er tydelig en mørk øl, en stout.
Dessverre litt tynn i smaken, lite skum og futt.
Denne må brygges igjen for her må vi ha et bedre resultat.
Felles for denne og Tunna Finn Stout er nok at dem kan godt lagres lengre.

Brygg 004 Gygra Winter Ale Stout ble 17.11.17 tappet på 36 stk. flasker.
Kan ikke skrive annet enn at denne er utrolig mørk, fin mørk.
Dette blir spennende.

I riktig eldre tid stod gygrene for det vonde. Derfor var det naturlig at Helgenkongen Olav måtte kjempe mot trollene når han skulle kristne landet. En gang kom han til gården Stein og ville bygge kirke der. En gygr sa at før Olav hadde bygd kirken, skulle hun ha lagt en steinbro over fjorden.


Olav svarte da at dersom gygra virkelig greide det, skulle han love ikke å bygge kirken. Men før gygra var halvferdig, hørte hun klokkeklang fra Stein gård, og se der stod kirken ferdig. Hun ble vill av raseri, fòr opp på den største toppen på Krokskogen, senere kalt Gyrihaugen, og kastet store stein mot kirken. Men hun klarte ikke å treffe. Da ble hun så rasende at hun rev av seg lårbeinet og kastet det mot kirken. Lårbeinet havnet i en myr bak kirken og der ligger det og stinker den dag i dag. Da er man jaggu STOUT.


Opp bratte Mørkgonga til trolske Gyrihaugen

 

Updated: 28. mars 2018 — 12:58
royse.no / røyse.no © 2000 - 2018 Sersjantløkka - Skarpsno 161 - skarpsno161@gmail.com Frontier Theme